Op de grens van Campania en Basilicata, in de Alta Irpinia liggen de akkers (400 ha) van Nerina en Pierluigi Zampaglione. Aanvankelijk wordt er op de sinds 1990 biologische bewerkte vulkanische grond van de hoge vlakte (700 m) alleen graan en groente verbouwd.
Op de grens van Campania en Basilicata, in de Alta Irpinia liggen de akkers (400 ha) van Nerina en Pierluigi Zampaglione. Aanvankelijk wordt er op de sinds 1990 biologische bewerkte vulkanische grond van de hoge vlakte (700 m) alleen graan en groente verbouwd. In 2002 wordt er voor het piacere plezier 2 hectare wijngaard geplant. Tussen Calitri en het riviertje Ofanto, op zuidoost geëxposeerde hellingen. Drie verschillende bodems: gele tufsteen, donkere klein en kwarthoudend zand, één druivensoort: Fiano, de trots van Campania. De vinificatie is traditioneel Italiaans: met 30 dagen schilinweking.