Deze maand hebben we van Stichting Demeter Nederland ons eigen Demeter-certificaat ontvangen!
Wanneer je in Nederland Demeter-producten verkoopt, ben je als handelaar verplicht om zelf ook gecertificeerd te zijn. Het doel hiervan is ervoor te zorgen dat de naam Demeter uitsluitend wordt gebruikt voor de daarvoor bestemde producten.
Om de echtheid te waarborgen, moet het logo niet alleen op het etiket staan, maar ook op de in- en verkoopfacturen. Bovendien moet in de opslag en bij de verkoop duidelijk zichtbaar zijn dat het om Demeter-producten gaat.
Daarnaast is kennis van biodynamie vereist. Als die kennis onvoldoende aanwezig is, kan er een cursus gevolgd worden.
Uiteraard moet je als bedrijf ook SKAL-gecertificeerd zijn om biologische wijnen te mogen verkopen. Gelukkig hadden wij dat allemaal al in huis 😉
We zijn trots op het certificaat: de Demeter-gedachte sluit perfect aan bij wat wij zoeken in wijn en wijnbouw. Zoals te lezen is op de website van Stichting Demeter:
Landbouw van de toekomst
De aarde doorgeven aan nieuwe generaties
Biodynamische landbouw is een holistische, ecologische en ethische benadering van landbouw, voedselproductie en -verwerking. De kernwaarden zijn gebaseerd op liefde en respect voor het leven, en op de opdracht van de mensheid om de aarde op verantwoorde wijze door te geven aan volgende generaties.
Daarnaast geloven wij — zoals we al vaker hebben geschreven en beargumenteerd — dat biodynamische wijnbouw wijnen interessanter en complexer kan maken.
Naast het Demeter-keurmerk is Biodyvin het bekendste keurmerk voor biodynamische wijn.
Meer weten? Kijk op www.stichtingdemeter.nl voor meer informatie.
✅ Demeter-gecertificeerde producenten bij Vinoblesse