Ooit bevoer Christophe Peyrus de wereldzeeën, nu speelt deze gedrevene met Françoise Julien Champions League… Toptien notering bij Parker en Bettane…Twee sterren in Les Meilleurs Vins de France van La Revue du Vin de France….. De wijnen behoren tot de meeste gezochte van de hele Languedoc.
In Pic Saint-Loup, een van de mooiste (en inmiddels ook duurste…) terroirs van de Languedoc met coteaux en een bevoorrecht microklimaat heeft Peyrus half syrah, half grenache aangeplant en een beetje mourvèdre. Zelfverzekerd en doordacht vertalen Christophe en Françoise hun van nature (de gifspuit komt er niet aan te pas, sinds 1999 werken ze in stilte biodynamisch) gezonde druiven in gezonde, ongefilterde wijnen. Alle percelen worden apart gevinifieerd. Als ze het nodig achten, laten zij de diverse wijnen rustig twee jaar groeien alvorens de definitieve assemblages te maken. Een klein gedeelte rijpt op cuve, de rest op hout (geen nieuw). Alle wijnen dienen de aanplant, dus: syrah, grenache te reflecteren. Geen fancy 100% syrah of nieuw hout-cuvées hier: ”Ik maak pic-saint-loup Clos Marie, basta”.