Idealist, overtuig(en)d biodynamist Mark Angeli noemt zijn wijngoed in Thouarcé (Anjou) Ferme de la Sansonniére, niet Domaine. Hij is een zijn land (7ha wijngaard, 1ha appelbomen, 3ha weiland) met het paard bewerkende boer met een boerderij.
Angeli, de apostel van Anjou is wat Ganevat voor de Jura betekent: inspirerend boegbeeld, steun voor jongeren en nieuwkomers die zich installeren, altijd op de barricades om ware wijn te verdedigen.
Zelf werd hij bij komst in 1989 als ‘vreemdeling’ uit de Provence, in de streek argwanend Jean de la Florette genoemd. Sinds 2006 brengt hij zijn artisanale wijnen als Vin de France op de markt uit protest tegen het vooral conventionele wijnen gerievende AOCsysteem. Geen goedkope wijnen (hoewel: niet duurder dan basisbourgognes), wel magische. Sinds september wordt Mark bijgestaan door zoon Martial, een fijn tandem.
La Revue du Vin de France – *** Guide Vert
Mark Angeli, ancien maçon, achète La Ferme de la Sansonnière
En 1989, Mark Angeli rachète opportunément La Ferme de la Sansonnière. Cet ancien maçon fonce tête baissée dans la culture du raisin après s’être formé au château La Tour Blanche, à Sauternes, auprès de Jean-Luc Dantou. L’homme lui met le pied à l’étrier pour appliquer une culture biodynamique, qu’il met en place dès son premier millésime en 1990. lees verder
Pascaline Lepeltier Meilleur Sommelier de France 2018, MOF
The beautiful, revered wines of true peasant-vignerons, Mark & Martial Angeli and Bruno Ciofi from La Ferme de la Sansonnière
Mark Angeli is a paysan-vigneron, and an ecological activist. If one character can embody the wine revolution that is happening in the Loire, and more specifically in Anjou, he is without a doubt a serious contender. And his wines are also snapped up all around the world, true unicorns – ironically the symbol of the estate. We are very pleased to offer today a large offering of the main cuvées of this estate, including back vintages!